Det är ett känt faktum att vistelse i naturen har en lugnande och avstressande inverkan på människan. Detta tillsammans med den spänning jakten ger är säkert orsaken till att så många väljer att bli jägare.
HEM OM OSS JÄGAREXAMEN UTBILDNING MATLAGNING PO TYCKER TILL VAPEN & TILLBEHÖR


Några ord om boken av författaren PO Östergren.
Efter många år som skytteinstruktör och många avklarade skyttekurser runt om i Norden fick jag frågor från elever och vapenleverantörer med flera, varför skriver du inte en bok om jakt skytte?  När jag senare hade en Jägarexamens kurs där en av mina elever var Carl Johan Bonnier så kom frågan upp ännu en gång. Carl Johan som med sitt stora kunnande i ämnet tyckte att jag skulle finansiera boken genom mina kontakter inom vapengrossisterna och på detta sätt göra boken ”odödlig” genom att inget förlag då ägde boken utan jag skulle skälv kunna bestämma över upplagor, pappers kvalité, typsnitt, layout, fotografer/bilder, texter mm. En stor del av vapen och grossist branschen ställde till min stora glädje upp på konceptet och finansierade det hela. När sedan boken var klar för tryck ordnade Carl Johan en kontakt med LT- förlaget som sedan mot procent på försäljningen kom att lagerhålla och distribuera boken.

Det grundläggande för mig har alltid varit att en skytteinlärning för jakt måste vara jakt anpassad vilket innebär att den skall kunna användas i olika jaktsituationer där tiden ibland kan vara knapp. Då finns det ingen möjlighet att hinna med ”på skjutbanan vanliga rekommendationer” där fötter skall vinklas, armbågar höjas och huvud skall bockas ned osv. Eftersom jag redan i unga år hade förmånen att få hjälp av duktiga tränare som tex. tidigare landslagstränaren Lennart Standar och den Danske jaktskytte tränaren Gustaf Renholt, så fick jag tidigt lära mig skyttets viktiga grundslag. Denna lära har jag sedan försökt att förädla och med detta som grund skapat en för mig personlig pedagogik i ämnet.

När det gällt så viktiga saker som ögats funktioner vid skytte och seende tekniken nöjde jag mig inte med mina egna erfarenheter och idéer utan tog kontakt med såväl duktiga optiker som ögonläkare för att kunna ge en korrekt och saklig information till bokens läsare. Här kom Bo Amblert till stor hjälp. Bo har en gedigen optisk kunnighet, han har under många år utbildat blivande optiker i Sverige. I boken går vi igenom seende tekniken på ett sätt så alla skall kunna förstå och sedan göra rätt.

När du har läst boken, och kanske har några frågor så kan du ringa eller maila till mig så skall jag försöka besvara dina frågor.

Priset på boken är 350 kr. inkl. moms. frakt tillkommer.VIDVINKEL webb & teknik AB